IMPLANTOLOGIJA

Implantologija predstavlja savremeni tehnološki pristup rešavanju nedostatka zuba. Ugradnja implantata se vrši  potpuno bezbolno u lokalnoj anesteziji. Njihova najveća prednost je čuvanje susednih zuba u slučaju nedostajanja jednog, očuvanje preostalih kod nedostatka većeg broja zuba, kao I  sprečavanje resorpcije (topljenja) alveolarne kosti.

Proces ugradnje

Da bi se pristupilo ugradnji implantata potrebno je napraviti 3D rendgenski snimak vilica. Nakon toga sledi analiza snimka od strane našeg stručnog doktorskog tima uz direktne konsultacije sa iskusnim timom zubotehničke laboratorije u kojoj će se protetski rad izrađivati i pristupa se odabiru najboljeg rešenja. Sama operacija ugradnje ne traje dugo, u zavisnosti od broja implantata od 30min do 1h30min. Uobičajeno su potrebna 2 dana prisutnosti pacijenta, prvi dan za ugradnju, adrugog dana se vrši kontola na 24h.

Nakon toga je potrebno da prođe 3+ meseci da se implantati učvrste u kost. Tada pacijent dolazi ponovo da se postave suprastrukture, uradi priprema, uzme otisak i pristupi izradi protetskog rada.

Besplatan smeštaj za pacijente iz inostranstva za vreme trajanja izrade zuba, a na svega par koraka od stomatološke ordinacije sa obezbeđenim parking mestom pod video nadzorom.

Vreme trajanja izrade, odnosno boravka

S obzirom na individualnost svake vilice potrebna je precizna analiza i planiranje svakog slučaja koja diretknom procenom ordinacije i laboratorije u odnosu na kompleksnost zadatka određuje i broj dana potrebnih za izradu, odnosno broj dana potrebnih da pacijent izdvoji da bude prisutan do predaje zuba, a da pritom ulaganje u taj protetski rad bude povoljna investicija u očuvanje i produžavanje veka trajanja zuba.

Procedura za pacijente iz inostranstva

Besplatan smeštaj za pacijente iz inostranstva za vreme trajanja izrade zuba,
a na svega par koraka od stomatološke ordinacije sa obezbeđenim parking mestom pod video nadzorom.

Akcija do kraja meseca