Stomatološka protetika

Stomatološka protetika uigranom saradnjom stomatološke ordinacije sa hirurškim timom i zubotehničkom laboratorijom pružamo  najbolja individualna rešenja za protetsko zbrinjavanje zuba.

Privremene zaštitne krune (izrađuju se, kada za to postoje uslovi, direktnom ili indirektnom metodom zavisi od indikacije, pružaju lagodnost svakodnevnog života dok se čeka na izradu definitivnog protetskog rada)

Metalokeramičke krune i mostovi (keramikom viskokog kvaliteta se preslojava metalna konstrukcija krune ili mosta. Legura dentalnog metala je Kobalt-Hrom u osnovi i isključivo bez Nikla u sastavu, potpuno je razmagnetisana. Ispunjava i  zadovoljava estetske kao i terapeutske uslove zbrinjavanja zuba)

Zirconium oksid krune i mostovi “bezmetalna keramika” (kod određenih indikacija predstavlja idealno reženje za postizanje maksimalne prirodnosti veštackog zuba. Konstrukcija je se izrađuje u željenoj boji buduće nadoknade i preslojava se raznim efektima kompatibilne keramike)

Proteze na implantatima (u zavisnosti od indikacije i mogućnosti izrade i želje pacijentaizrađuju se polu pokretne proteze koje pružaju veću lagodnost u odnosu na klasične pokretne proteze u smislu redukovanosti usled stabilizacije u vidu “kopčanja” na implantat ili u kombinaciji sa keramičkim mostovima kopčaju se pomoću određene vrste drikera)

Dodaj komentar

Email adresa neće biti vidljiva. Neophodna polja su označena sa *